Kender I Familien Skov?

07.07.23
Inspiration til sommerens ferielæsning for børnefamilier

Familien Skov består af Vigga, hendes lillebror Svend og hendes to fædre Thomas og Lasse. Nogle kalder dem for en regnbuefamilie, men de går nu mest klædt i sort og gråt.

Bøgerne er fyldt med humor og skønne spørgsmål & børneforundring over voksnes talemåder, og så er der masser af leg med sproget. Historierne understøttes af herlige illustrationer.

I første bog om Familien Skov er Vigga og hendes ven Magnus på jagt efter Gud. Deres lærer siger nemlig, at han findes alle steder. Måske køber han også ind i Netto?

I anden bog om Familien Skov har Viggas lillebror lært i skolen, at babyer lever af kage inde i deres mors mave. Moderkage. Men hvorfor findes der ikke faderkage? Det problem må Vigga løse, og sammen med sin bedste ven går hun på jagt efter den perfekte faderkage. Heldigvis kender de Bager Bo.

Bøgerne er skrevet af Kenneth Jakobsen Bøye og illustreret af Kim Svarer. Bøgerne hører til i letlæsnings-genren, hvilket vil sige, at de er lette at læse med korte sætninger og lavt lixtal (lix 15). De passer til børn i alderen 8-10 år.

Bøgerne om Familien Skov findes også som ebog og lydbog på eReolen Go!

God læselyst Pia (børnebibliotekar)

Materialer