Fantastiske fantasyserier for voksne

06.07.22
Bibliotekaren anbefaler gode fantaserier....

Sarah J. Maas: Et rige af torne og roser – 1. del af serie
Feyre jager i de kolde skove for at brødføde sin familie. En dag dræber hun en stor ulv. Det viser sig dog snart, at det ikke er nogen almindelig ulv, men en elver i forklædning. Og ifølge et ældgammelt sagn har det en høj pris at tage et magisk liv. Feyre bliver hentet og fragtet over grænsen til elvernes rige for at betale sin gæld. Her holdes hun fanget på Storfaunen Tamlins slot. Hendes vært og fangevogter er dækket af mærker og ar fra kampe, og hans ansigt er altid maskeret. Men Tamlins gennemborende blik tiltrækker efterhånden Feyre, og nye, stærke følelser brænder igennem hende...

**elvere, fauner, en grum parellelverden

Andrzej Sapkowski : Det sidste ønske - 1. del af serie.
Geralts, den magtfulde witcher, følger vi på hans  eventyr i jagten på troldkvinden Yennefer.
En witcher er en person, der gennem træning og magi, har opnået status som en mester i monsterjægeri. Ridende fra landsby til landsby tager han sig af de monstre og dæmoner der plager dem. Lidt efter lidt vil Geralt dog lære, at man ikke altid skal stole på tingenes ydre.

** magi, monstre, riddere, mytologi

Robin Hobb: Snigmorderens Lærling – 1. del af serie
Bogen andler om den royale bastard Fitz. Han efterlades som 6-årig på kongens dørtrin, og i bytte for mad og tag over hovedet bliver han oplært som snigmorder for kongen. Uden at vide det har Fitz i realiteten nu viet sit liv til at være "kongens mand".

**spænding, intriger, farverige personer, klassisk fantasy

Joe Abercrombie: Det splintrede hav 1 – 1. del af serie  Den halve konge
Verden regeres af stærke hænder og kolde hjerter.
Prins Yarvi har aldrig selv ønsket at bestige Den Sorte Trone, men da hans far og bror bliver forrådt, sværger han at erobre den tilbage. Undervejs må Yarvi kæmpe mod farer, forræderi og fangenskab. Men han har kun har én god hånd og kan hverken holde et skjold eller svinge et sværd. I stedet må han hvæsse sin hjerne, så den er knivskarp. Han finder sammen med en flok udstødte, som viser sig at være til langt større hjælp og støtte, end hans fornemme familie nogensinde har været. Men selv med trofaste venner ved sin side må Yarvi sande, at det eneste sikre i livet er døden.

**spænding, intriger, fare, kongeriger

Jim Butcher: Stormfront - 1. del af serie
Historiens hovedperson Harry Blackstone Copperfield Dresden er noget for sig selv. Han er nemlig den eneste praktiserende troldmand, man kan finde i telefonbogen! Han har ikke mange bekendtskaber, og dem han har er ikke nære. Størstedelen af tiden er han på fallittens rand, og hans arbejdsdag består af at læse slidte paperbacks, mens han venter på en oprigtig kunde, der ikke vil gøre grin med hans profession.Han bliver hurtigt rodet ind i en politisag med dobbeltmord på menuen og en sideløbende sag om en forsvundet ægtemand. Det går stærkt ned ad bakke for ham, og det der startede som en dårlig måned for Harry bliver hurtigt så mareridtsfremkaldende, at den stakkels troldmand må ty til alle midler for at overleve kendte og ukendte fjender, der kun alt for gerne ser ham død.

 **urban fantasy, spænding, magi, troldmænd, antihelt

Ursula Le Guin: Troldmanden fra Jordhavet. _ 1. del af serie.
På øen Gont i øriget Jordhavet bor Gæt. Kendt af alle som Spurvehøg lever han et enkelt liv som søn af en bronzesmed. Da brutale horder af røvere plyndrer hans landsby, opdager han, at han besidder magiske evner. Ved hjælp af magi lykkes det Gæt at afvise banditterne, og fra da af er intet, som det var. Spurvehøg bliver lærling på den berømte troldmændenes skole på øen Roke. Her gør Gæts naturlige talenter ham i stand til at overgå sine klassekammerater på kort tid. Men en dag får hans forfængelighed ham til at misbruge sine kræfter, og han hidkalder skyggernes kræfter og skaber forbindelse til dødsriget.

**magi, troldmænd, mørkets kræfter, klassisk fantasy

Tomi Adeyemi,: Children of blood and bone – solstenen – 1. Del af serie
Den unge Zélie i kongeriget Orïsha opdager, at hun ejer de forbudte magiske evner. Det kan koste hende livet, men hvorfor kan hun ikke kun hade sin modstander kongesønnen Inan?

**magi, kærlighed og kongeriger

Diana Gabaldon: Outlander - den engelske kvinde - 1. del af serie
En dramatisk, romantisk historie med den engelske sygeplejerske Claire Randall som gennemgående hovedperson. Da hun er på bryllupsrejse i det skotske højland i 1945, går hun igennem en kløvet sten i en oldtidsstenkreds. Det sender hende på en tidsrejse til 1743, hvor hun havner midt i en skotsk klan og inddrages i farefyldte, fandenivoldske

**romantik, erotik, historie, spænding

Materialer